Categorie ⟩ Nieuws uit de groepen

Groep 1-2b

Hartelijk welkom bij groep 1b/2b!!

Onze groep bestaat nu uit 23 enthousiaste kinderen, 14 stoere jongens en 9 gezellige meisjes. Elke dag starten we samen in de kring! We benoemen de dag en de datum, we vertellen iets gezelligs aan elkaar, we zingen samen en luisteren naar een Bijbelverhaal!

In groep 1/2 spelen en werken we vanuit verschillende thema’s.  Al spelend leren we m.b.v. van leuke en educatieve spel- en ontwikkelingsmaterialen. Door het spelen in de verschillende hoeken ontwikkelen de kinderen zich op diverse gebieden. Omdat we de materialen en hoeken steeds aan passen, blijven de kinderen nieuwe dingen ontdekken en leren.

Elke dag hebben we beweging nodig, in de gymzaal of op het plein. Twee keer in de week gaan we gymmen in de gymzaal. We springen, klauteren, klimmen en rollen er dan op los!

In onze groep hebben we 2 keer in de week het vak Engels. Als de vlag van Engeland op de tafel ligt, kan de juf alleen nog maar Engels spreken. In het begin is dat heel vreemd, maar we wennen hier steeds meer aan. We zingen Engelse liedjes, spelen spelletjes in het Engels of luisteren naar een prentenboek die de juf in het Engels voorleest. We kunnen al steeds meer woordjes in deze taal spreken. Well done, dear children!!

Zo proberen we er samen elke dag een feestje van te maken in groep 1b/2b!!

Veel gezellige groetjes van,

Juf Inge en juf Hilly